LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ'NDEN ULUSLARARASI BAŞARI…

NEUROPYHXİA ÇALIŞMA GRUBU TÜRKİYE'DEKİ ÇALIŞMA ORTAĞI SEÇTİĞİ HASTANEYE 50 BİN DOLARLIK BEYİN İZLEME CİHAZI HEDİYE ETTİ

30.12.2013 12:18:51 0
LOKMAN HEKİM VAN HASTANESİ

Lokman Hekim Van Hastanesi, merkezi Hollanda’da bulunan Neuropyhxia Çalışma Grubu tarafından ‘Türkiye’deki iki önemli hastaneden biri’ olarak seçildi.

Lokman Hekim Van Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin Türkiye’de çalışma ortağı olduğunu duyuran Neuropyhxia, üniteye 50 bin dolar değerinde beyin izleme cihazı hediye etti.

Lokman Hekim Van Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Ercan Kırmi, merkezi Hollanda’da bulunan Neuropyhxia Çalışma Grubu tarafından Türkiye’de çalışma ortağı seçilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Prof. Dr. Kırmi, Neuropyhxia Çalışma Grubu ile karşılıklı eğitim çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Lokman Hekim Van Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin yoğun ve üst düzey çalışma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kırmi, şunları söyledi:

‘’Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’miz bu çalışmalara katılmakla hem üst düzey bakım hem de kaliteli ve disiplinli hasta hizmeti sunduğunu kanıtlamıştır. Lokman Hekim Van Hastanesi olarak Neuropyhxia Çalışma Grubu ile yaptığımız bu işbirliği sayesinde hastalarımıza daha iyi hizmeti sunacağız. Anlaşma yaptığımız Neuropyhxia Çalışma Grubu  tarafından ünitemizde kullanılmak üzere 50 bin dolar değerinde cihaz verildi. Bu cihaz sayesinde hasta başında bebeğin beyin fonksiyonları çok yakından, modern bir şekilde izlenebilecek ve gerekli tedaviler de rahatlıkla yapabilecek. Söz konusu beyin izleme cihazı Türkiye’de sınırlı sayıda merkezlerde bulunuyor.’’

Prof. Dr. Kırmi, ortak çalışma kapsamında Neuropyhxia Grubu ve Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Kaasha Peters ile Dr. Huibert Tjaibbes öncülüğünde heyetin Van’a gelerek eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek, ‘’Yakın zamanda hastanemizden doktor ve hemşirelerinden bir grup da eğitim için Hollanda’da da yapılacak olan seminerlere katılacaklar’’ diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78